KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

Nákladný elektrobicykel - najlepší dopravný prostriedok pre rozvoz tovaru!

17.3.2023

6 dôvodov, prečo rozmýšľať nad elektrobicyklom, ako najlepším dopravným prostriedkom pre donášku a rozvoz tovaru. Ak vaša firma dodáva potraviny alebo tovar predávaný online, viete, že splniť požiadavky zákazníkov na rýchle a lacné doručenie môže byť náročné. S pokrokom dopravných technológií však nové možnosti doručovacích prostriedkov môžu celý proces zlacniť, skrátiť a znížiť časovú náročnosť. Jednou z týchto možností sú elektrobicykle, ktoré majú obrovský potenciál pomôcť vášmu podniku fungovať hladko a so ziskom. V skutočnosti môžu byť práve tieto stroje dokonalým doručovacím prostriedkom. Tu je šesť dôvodov, prečo:

Ušetrite 60 % alebo viac nákladov na vozidlo.

Úspory z prechodu na elektrobicykle ako doručovací prostriedok sa môžu rýchlo zrátať. Vlastniť a prevádzkovať elektrobicykle je podstatne lacnejšie ako skútre, osobné a nákladné vozidlá. Nabíjanie batérií elektrobicykle je neuveriteľne lacné, takže používanie elektrobicyklov prakticky eliminuje náklady na pohonné hmoty. Počiatočné investičné náklady, skladovanie, parkovanie, poistenie, údržba a opravy sú pri elektrobicykloch tiež oveľa lacnejšie. Koľko peňazí môžete ušetriť? V USA stojí podniky vlastníctvo a prevádzka auta približne 57,5 centa na míľu. Používanie elektronických bicyklov namiesto toho znižuje túto sumu najmenej o 60 %. V prípade väčších vozidiel sú úspory ešte výraznejšie.

Efektívne doručovanie počas dopravnej špičky.

Dopravné zápchy spôsobujú nákladné meškanie zásielok - ale elektrobicykel ich môže obísť.

Ak sa obyvatelia miest môžu na niečo sťažovať (okrem počasia), je to doprava. Husto obývané miesta boli vždy známe zápchami a pomaly sa pohybujúcimi ulicami. Pre podniky, ktoré potrebujú efektívne dostať svoj tovar do domácností spotrebiteľov, je však naša preťažená infraštruktúra viac než len témou na diskusiu - je to nákladný logistický problém. S rastúcim objemom dodávok potravín a balíkov na celom svete sa dopravné zápchy vo veľkých mestách len zhoršujú. Pravdepodobne si uvedomujete, že preplnené mestské ulice predlžujú doručovanie zásielok a zvyšujú náklady, čo znižuje vaše zisky. Cyklistické chodníky umožňujú elektronickým bicyklom využívať rýchlejšie trasy. Ale aj bez cyklistických pruhov sú e-bicykle často efektívnejšie ako nákladné vozidlá. Výskum ukázal, že nákladné elektrobicykle sú nákladovo efektívnejšie ako nákladné vozidlá, ak je distribučné centrum vzdialené do dvoch míľ od miesta doručenia (čo je častý prípad vo veľkých mestách. A keď jedna logistická spoločnosť skúšala používanie nákladných elektrobicykov ako doručovacích vozidiel v nórskom Bergene, zaznamenala 40 % nárast produktivity v porovnaní s používaním nákladných vozidiel. Zaujímavé je, že Bergen bol vybraný kvôli chýbajúcej cyklistickej infraštruktúre - takže aj keď miesto, v ktorom pôsobíte, nie je priateľské k bicyklom, elektrobicykle môžu znamenať riešenie.

Dostanete sa tam, kam väčšie vozidlá nemôžu.

Veľkým dôvodom, prečo sú elektrobicykle na krátke vzdialenosti v mestských oblastiach nákladovo efektívnejšie, je skutočnosť, že 25-50 % nákladov na doručenie tvorí tzv. posledných 50 metrov. V niektorých mestách nemôžu osobné autá, dodávky a nákladné autá prísť priamo k obytnému domu a zaparkovať tam. Namiesto toho musí vodič hľadať parkovacie miesto (inak mu hrozí pokuta) a prechádzať cez dopravné komunikácie, cyklistické pruhy a chodníky, aby sa dostal tam, kde čaká zákazník. Posledných 50 metrov môže spôsobiť značné zdržanie, najmä pri doručovaní do budov nachádzajúcich sa na úzkych uliciach s obmedzeným počtom parkovacích miest. Elektrobicykle umožňujú doručovateľom manévrovať až k cieľu, rýchlo odovzdať tovar a opäť pokračovať v ceste s minimálnymi prestojmi.

Žiadne obmedzenia pri parkovaní.

Elektrobicykle majú veľkú výhodu aj pri parkovaní. Dokonca aj manévrovateľné malé vozidlá, ako sú mopedy, čelia podstatne väčším obmedzeniam pri parkovaní ako bicykle. To je veľký problém, pretože za nelegálne zaparkované vozidlá hrozia vysoké pokuty. Hľadanie legálneho parkovania je spojené s nákladmi v podobe voľnobehu a krúženia. Nečinnosť a krúženie majú negatívny vplyv aj na kvalitu ovzdušia a použiteľnosť mestských ulíc, čo môže vyvolať nevôľu vašich cieľových zákazníkov. Používanie elektronických bicyklov na doručovanie znamená, že vaši doručovatelia strávia menej času hľadaním parkovacích miest. Zároveň si vaša firma vybuduje povesť čistej a udržateľnej firmy.

Na elektrobicykel nie je potrebná licencia.

Vaši doručovatelia nebudú potrebovať licenciu na prevádzku elektrobicykla. To znamená, že pri prijímaní zamestnancov budete mať na výber z väčšieho množstva kandidátov.

Väčšia kapacita nákladu, než si myslíte.

Ak sa obávate, že elektrobicykle nezvládnu množstvo alebo druh nákladu, ktorý potrebujete doručiť - nemusíte. Len sa uistite, že ste si vybrali elektrobicykel s nosnosťou, ktorú potrebujete. Napríklad na prepravu ťažkého nákladu do 100 kg výborne poslúži dvojkolesový elektrobicykel Tern GSD R14, ktorý má mohutný integrovaný zadný nosič a maximálnu celkovú nosnosť až 200 kg. Možnosti modelu GSD môžete ešte viac rozšíriť, ak ho spojíte napríklad s prívesom. Vznikne tak modulárne nákladné riešenie, ktoré dokáže previezť aj 300 kg tovaru cez úzke uličky, dopravné zápchy a iné miesta, kam sa osobné automobily nedostanú. Elektrobicykle ako je Tern GSD, dokážu prevážať XL náklad, čím ľahko nahradia osobné auto alebo dodávku. Neexistuje takmer nič, čo by vám správny elektrobicykel nepomohol doručiť rýchlejšie, jednoduchšie a s nižšími nákladmi. Prijatie elektrobicykla ako doručovacieho prostriedku je rozumné obchodné rozhodnutie, ktoré sa vám určite oplatí aj v nasledujúcich rokoch.

Máte záujem dozvedieť sa, ako môžu podniky, ako je ten váš, využívať elektrobicykle?

Kontaktujte nás: eshop@cyklospeciality.sk