KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

Prečo zvoliť práve skladací bicykel Brompton?

26.8.2010
1) Má to malé kolesá, človek sa našľape... mali sme "Esku", strašne sa na tom človek nadrel a skladať sa to tiež poriadne nedalo...
a) Malé kolesá nemajú vplyv na to, ako sa človek pri šliapaní nadrie, je to otázka sprevodovania, ktoré je pri bicykli Brompton vyriešené geniálne; 6-rýchlostný bicykel má približne 300% prevodový rozsah, teda bez problémov si poradí aj s veľkými kopcami.
b) Valivý odpor úzkych kolies, ktoré sa na Bromptone hustia až na 6,5 ​​barov je ďaleko menší ako pri horských bicykloch. Preto platí, že Brompton je na ceste rýchlejší ako horský bicykel čo potvrdzujú aj naše osobné skúseností, kedy výlet vo dvojici nie je problém z hľadiska, že by „Bromptonista“ ;nestíhal za bicyklom s 28" kolesami.
 
2) Je to len skladačka a toľko to stojí?
a) Konštrukcia skladačky je výrobne výrazne zložitejšie ako pri klasickom bicykli. Kĺbové mechanizmy a čapy rámu sú ďaleko náchylnejšie k opotrebovaniu a majú obmedzenejšiu nosnosť ako pevný rám, preto lacné skladačky nemajú dlhú životnosť. Ručne vyrábaný rám bicykla Bromton je veľmi tuhý s kĺbmi s prakticky neobmedzenou životnosťou. Záruka na rám je 5 rokov.
b) Väčšina bicyklov predávaných u nás sú vyrábané na linkách v Taiwane atď... Oproti tomu bicykle Brompton sú vyrábané ručne priamo v Londýne. Rámy sú ručne letované mosadzou.
c) Minúť za horský bicykel 1000€ a viac je u nás úplne bežné, pritom horský bicykel väčšinou človek využíva iba príležitostne ku športovo - rekreačnému využitiu. Naopak bicykel Brompton je stavaný ;na každodenné využitie, teda aj ročne najazdené kilometre užívateľom sú ďaleko vyššie ako pri horských bicyklov, teda sa investícia niekoľkonásobne vráti.
 
3) Veď je to rovnaké ako skladačka za zlomok ceny!
a) Pre skladačku na pravidelné používanie a skladanie hrá hlavnú úlohu jednoduchosť zloženia, kompaktnosť zloženia a každý centimeter a gram, ktorý dokážete ušetriť. Brompton pravidelným používaním zložíte za 10 SEKÚND, teda v podstate ste schopný dôjsť na zastávke električku, zložiť bicykel a nastúpiť do pristavenej MHD. Veľkosť zloženého bicykla BROMPTON je 56 x 58 x 26 cm a spĺňa predpísané rozmery pre príručnú batožinu do vlaku. Je to vďaka tomu, že sa skladá na tretiny. Prevažná väčšina skladacích bicyklov sa skladá na polovicu, teda rozmer zloženého bicykla je vždy podstatne väčší a prevádzková konštrukcia rámu kratšia. Skladacie bicykle nižšej kategórie majú bežne v zloženom stave rozmery cca 90 x 65 x 40 cm ale aj viac...
b) Brompton má niekoľko konfigurácií a je schopný vyhovieť každému užívateľovi. Znamená to, že samotný bicykel sa dokáže prispôsobiť nízkej aj vysokej postave, dáme aj pánovy so športovým, alebo vzpriameným jazdným posedom. Možno voliť výšku riadidiel (S, M, alebo H) počet prevodov (1, 2, 3 alebo 6), blatníky, alebo blatníky spolu s nosičom atd ... Výhodou skladanie na tretinu je i ďaleko dlhší rám, ktorý vyhovuje aj extrémne vysokým jazdcom až do 203 cm.
c) Brompton má vďaka vysokej tuhosti rámu vynikajúce jazdné vlastnosti. Tuhosť je daná použitím oceľovej trubky hlavného rámu a trojuholníkovej konštrukcie zadnej stavby. Pre komfort jazdy možno slúží aj pruženia zadnej stavby - opäť u skladačiek úplne nadštandardná možnosť.
 

4) Toľko peňazí na to aby mi to niekto ukradol?
a) Omyl, bicykel je tak kompaktný, že ho nikde nenechávate a teda ani nehrozí, aby vám ho niekto odcudzil. Pri rýchlosti zloženia 10 sekúnd a váhe okolo 11 kg bicykel beriete všade so sebou! Aj do šatne divadla :) Sedadlo bicykla, za ktoré sa balíček pri prenášaní drží je presne v ťažisku. Bicykel je krásne kompaktný a jednoducho sa prenáša ako batožinu. Teda bez problému možno vziať do kancelárie, na poštu, do banky, do vlaku či autobusu. K pohodlnému prenosu výborne slúži verzia R (bicykel s blatníkmi aj nosičom) s kolieskami vďaka ktorým si ho pohodlne ťaháte, alebo tlačíte pred sebou.

5) Prečo a načo je skladací bicykel?
a) Skladací bicykel rieši najmä presuny v momente, kedy na bicykli nejdete. Napríklad na dovolenku, na chatu atď - možno vziať pohodlne do kufra automobilu, do vlaku či autobusu atď... teda športovo rekreačné vyžitie... na tento účel môžu poslúžiť aj jednoduchšie vybavené skladacie bicykle.
b) Hlavným využitím a prínosom skladacích bicyklov BROMPTON je ich geniálna unevrzálnosť a flexibilita v akomkoľvek momente a primárne sú navrhnuté na každodenný presun v meste v kombinácii s MHD, metrom, vlakom... Bicykel skrátka zmizne v momente keď ho nepotrebujete a naopak je po ruke, kedykoľvek si spomeniete. Využitie je nekonečné a rieši napríklad aj vrtochy počasia - ráno je slniečko a večer prší. Ak pôjdem do práce na klasickom bicykli, cestou domov zmoknem alebo musím bicykel nechať v práci, čo komplikuje život. Naopak skladací bicykel umožňuje, aby sme ho vzali do MHD, taxíka...
 
6) Čím sa BROMPTON líši od konkurencie?
a) Mechanické zabezpečenie bicykla v zloženom stave. Bicykel drží pohromade zasunutá sedlovka, bicykel sa teda nemôže svojvoľne pri manipulácii rozložiť, čo je choroba väčšiny skladačiek, ktoré držia pohromade iba magnetmi...
b) Rýchlosťou a jednoduchosťou zloženie (okolo 10 sekúnd).
c) Jednoduchá manipulácia v zloženom stave - kompaktné riešenie s úchopom v ťažisku a minimálnym rozmerom v zloženom stave. Rozmer 56 x 58 x 26 cm.
d) Uloženie špinavých častí (reťaz) vnútri zloženého balíčka - nehrozí zašpinenie.
e) Veľmi praktické príslušenstvo - niekoľko typov predných tašiek či obalov na zložený bicykel. Tašky sa ku bicyklu upínajú predným upínacím blokom. Držiak tašky je upevnený na ráme, nie na riadidlách, teda aj veľký náklad neovplyvňuje komfort riadenia.
f) Možnosť doplnenia bicykla nosičom s pojazdnými kolieskami - rieši prenášanie zloženého bicykla na dlhšiu vzdálennost. ŠZložený bicykel je  možné pohodlne za vytiahnuté sedlo tlačiť pred sebou na stanici, v nákupnom centre atď. V obchode v kombinácii s prednej brašnou možno celý bicykel použiť ako nákupný vozík!
g) Skvelá tuhosť a jazdné vlastnosti - bicykel je možné použiť aj na celodenné výlety v cykloturistickom tempe. Rad cestovateľov využíva bicykle Brompton pri svojom cestovaní a kombinuje jazdu na bicykli s prepravou vlakmi, lietadlom atď...
h) Bicykel sa vyrába ručne vo Veľkej Británii, každý má svoj rodný list. Kvalita bicyklov a ich životnosť je veľmi vysoká. V Anglicku často stretnete aj 30 rokov starý plne funkčný bicykel BROMPTON.
i) Bicykel možno v plnej výbave s blatníkmi a zásterkami pohodlne používať aj pre jazdu v spoločenskom odeve bez rizika zašpinenia. V Anglicku je to úplne bežný dopravný prostriedok manažérov...
j) Bicykle sa vyrábajú v niekoľkých verziách a ako jeden z mála vyhohovuje aj veľmi urasteným jazdcom.
k) Bicykel Brompton získal celú radu prestížnych ocenení za dizajn (cena princa Phillipa). Získal aj cenu kráľovnej Alžbety za prínos v udržateľnej doprave.
l) Bicykel Brompton je jednoducho každodenným partnerom a životnou radosťou. Ako bonus si na ňom môžete užiť Majstrovstvá sveta či Majstrovstvá ČR a SR Brompton, prejsť si európske mestá alebo proste len voziť dieťa do škôlky...
 


Prehliadnuť bicykle BROMPTON >>

Pri výbere bicykla a jeho zostavení Vám radi poradíme v špecializovaných predajniach v Bratislave a Košiciach, kde je bicykle možné vyskúšať si. Pomôžeme Vám zorientovať sa pri výbere a zostavení optimálnej konfigurácie. Zároveň si pred kúpov môžete prezrieť a vybrať si z celej rady doplnkov, ktoré sú navrhnuté s priahliadnutím na nároky zákazníkov a ich požiadavkou na využítie bicykla Brompton (voľnočasové, dochádzane do práce, štýlové...)

Cyklošpeciality Bratislava

Po - Pia: 11:00 - 18:00
Sob: 9:00 - 13:00

Tel: 0948 975 175


Račianska 26/D
831 02 Bratislava
(Urban Residence)

Cyklošpeciality Košice

Po - Ut: 9:00 - 17:30
St: 9:00 - 15:00
Št - Pia: 9:00 - 17:30
Sob: Po telefonickom dohovore otvorené od 09:00 - 12:00

Tel: 0948 035 915


Hrnčiarska 8/A
040 01 Košice