Prečo sa nevyplatia lacné detské bicykle?

28.7.2011

Lacné detské bicykle sú väčšinou postavené na oceľovom ráme s rovnakých komponentou ako bicykle pre dospelých. Takýto bicykel váži napríklad 12 kg. Malé dieťa vo veku okolo 4 rokov neváži väčšinou ani 20 kg. Čo je porovnateľné s tým, že by ste ako dospelák jazdili na bicykli, ktorý by vážil cca 50 kg. Veľmi by sa vám to asi nepáčilo :).

Navyše lacné detské bicykle sú osadené často plastovými dielmi a nekvalitnými stredmi, ktoré nielenže dlho nevydržia, ale bicykel navyše poriadne nejde a dieťa si na takomto bicykli väčšinou cyklistiku veľmi neobľúbi.

Lacný bicykel tak isto väčšinou "neprežije" používanie viac ako jedným dieťaťom, teda opäť v prípade viacerých detí v rodine sa vám investícia do kvalitného bicykla určite vráti a bicykel si udržiava vysokú zostatkovú hodnotu aj po tom čo deti odrastú, a dá sa neskôr napríklad aj dobre predať.

Z osobnej skúsenosti aj skúseností našich zákazníkov vieme, že deti okolo 4-5 rokov sú bez problémov schopné na ultraľahkom bicykli prejsť radostne aj 40 km za deň! Takýto výlet si užijete aj vy ako rodič. Nie nadarmo platí "Nie som na toľko bohatý aby som si kupoval lacné veci", čo pri deťoch, kde ide o zážitok a hlavne bezpečnosť, platí dvojnásobne!

Z našej skutočne širokej ponuky ľahkých detských bicyklov si určite vyberiete! Vstupte do oddelenia ľahké detské bicykle >>

 

Alebo si prehliadnite naše ďalšie argumenty na videu: