AKO VYBRAŤ NÁKLADNÝ BICYKEL

1.Bicykle roztrieďte podľa objemu úložného priestoru.

Trochu prekvapivá, ale je to najdôležitejšie na nákladnom bicykli - objem úložného priestoru. Pri výbere teda odporúčame začať s tým, že si dáte dohromady niekoľko variantov nákladu, ktorý budete najčastejšie prevážať. Následne za pomoci metra zistíte (alebo len odhadnete) celkový objem nákladu. Ten porovnáte s objemom nákladných boxov cargo bicykle v ponuke (údaje nájdete v detaile produktu). Vyfiltrujete si tak všetky bicykle, ktoré pre váš náklad majú kapacitu. V tomto kroku odporúčame mať "veľké oči" a pripočítať k požadovanému objemu menšiu rezervu pre strýčka príhodu.

nákladní kolo

2.Zvážte, čo budete nejčastejšie voziť.

Kupujete bicykel k nejakému špecifickému účelu? Ak plánujete cargo využívať ako pojazdný stánok, nenájdete vhodnejší cargo bicykel ako Pashley Classic. Pre častú prepravu osôb je skvelá Christiania Taxi. Väčšina nákladných bicyklov je však veľmi univerzálna a využiteľná na prepravu ťažkých predmetov i osôb v závislosti na situácii. Za úplne najvšestrannejšie cargo bicykle považujeme dvojkolesové modely. Ako jediné ich totiž bez ťažkostí naložíte aj do auta.

nákladní kolo

3.Zvážte terén aj počasie.

Zamyslite sa nad tým, po akých cestách so svojím nákladom najčastejšie pôjdete. Pod nálepku cargo bicykel spadá niekoľko rôznych typov mestských bicyklov, ktoré sú úplne odlišné svojimi jazdnými vlastnosťami. Holandské trojkolka Babboe sú skvelé na prevážanie detí či nákupov. K pohodlnej jazde však vyžadujú dokonalú dopravnú infraštruktúru. Dvojkolky toho uvezú o trochu menej, odpustí vám však oveľa viac nerovností na ceste. Dôležité je tiež zvážiť klimatické podmienky. Ak máte v pláne voziť chúlostivý náklad, ktorý by nemal prísť do styku s vodou, odporúčame výber zúžiť len na kargo bicykle so zatváracím boxom.

nákladní kolo

4.Vyberte si vhodné doplnky.

Ako už bolo avizované v bode 2, silnou devíziou nákladných bicyklov je ich všestrannosť. K bicyklom všetkých známejších značiek kúpite aj doplnkové prvky, ktoré bicykel prispôsobia vašim aktuálnym potrebám. Úplnou nutnosťou pre prevážanie detí sú sedáky či sedačky s bezpečnostnými pásmi. Okrem sedačiek môžete spolujazdcom uľahčiť život aj pomocou odnímateľných kabín. Tie počas jazdy zatočia so silným slniečkom alebo vetrom. Pomocou doplnkov však ochránite aj neživý náklad. Kryty proti dažďu priblížia váš otvorený nákladný bicykel o niečo bližšie k bicyklom so zatváracím boxom.

 

5.Pridejte ťažnú silu.

Plne naložený nákladný bicykel vie byť naozaj ťažký a pomalý. Ak žijete v mestách s členitejšom terénom, doporučujeme zakúpiť variant s pomocným elektromotorom. Väčšina výrobcov kargo bicyklov ich ponúka za príplatok okolo 30-40% ceny. To síce nie je málo, môže to však byť rozdiel medzi tým, či si cargo nájde cestu do vašej dennej rutiny, alebo sa na neho bude prášiť v garáži. Asistovaný pohon sa hodí najmä pre jazdcov, ktorí plánujú s pomocou bicykla podnikať a nemôžu si tak dovoliť nebyť v cieľovej destinácii včas.

Gratulujeme! Ak ste sa prehrýzli až sem, máte už bez pochýb veľmi presnú predstavu o tom, aký cargo bicykel si zaobstarať. A ak ste stále na vážkach, zastavte sa na jednej z našich predajní. S výberom Vám radi pomôžeme.

Prejsť na nákladné bicykle >>>