KARIÉRA A VOLNÁ MÍSTA

 

BROMPTON ELECTRIC, E-BROMPTON

Predstavujeme absolutnú novinku - v Anglicku vyrábané skladacie elektrobicykle BROMPTON. Výsledok niekoľkoročného vývoja v sebe kĺbi roky preverenú technickú a mechanickú dokonalosť skladacích bicyklov Brompton, ktoré sú vyrábané v Londýne od roku 1975 a najmodernejšiu technológiu e-mobility pre dopravné prostriedky budúcnosti.

Hlavnou snahou dizajnérov týmu bolo zachovanie maximálnej prenosnosti a skladnosti, v ktorej klasický BROMPTON nemá vo svete skladacích bicyklov prakticky konkurenciu. Systém jednoducho odopínateľnej brašny s integrovanou batériou, prináša jedno z najľahších riešení skladacieho elektrobicykla na svete bez kompromisu vo veľkosti a nosnosti bicykla v provoznom stave. Bicykel pojme bez problémov jazdca aj s výškou nad 190 cm, pritom v zloženom stave na prenos do kancelárie, domu, reštaurácie atď. váží elektrobicykel iba 14.4 kg (verzia so 6 prevodmi), alebo 13.7 kg (verzia s 2 prevodmi) a zloží sa do balíčka s rozmermi cca 58 x 56 x 27 cm.

V spolupráci s firmou WILLIAMS (Formula 1) Brompton vyvinul špeciálný úzký a ľahký elektromotor, ktorý však má dostatočnú silu a krútenie pre efektivný a dostatočne silný pohon elektrobicykla. Kľúčom je tiež riešenie voľnobežky, tak aby nedochádzalo k žiadnemu brzdeniu bicykla pri prevoze bez využitia dopomoci elektromotora. Elektrobicykel BROMPTON je preto vďaka nízkej váhe a prakticky žiadnemu odporu elektromotora možné prevádzkovať aj s vybitou batériou, alebo úplne bez batérie, bez toho aby ste na jazdných vlastnostiach poznali rozdiel medzi elektrickým Bromptonom a klasickým celosvetovo rozšíreným Brompton bicyklom.

Úroveň dopomoci je riadená elektronikou s torzným senzorom v strede šľapania podľa predvolených 4 stupňou. Súčasťou SMART riešenia je aj ovládanie aplikáciou z mobilného zariadenia, alebo USB port pre dobíjanie drobnej elektroniky.

Kapacita batérie 300 wh ponúka príjemný akčný rádius 40-80 km na jedno nabitie (v závislosti na zvolenom režime dopomoci, váhe jezdcea a teréne). Okrem základného kompaktného riešenia batérie integrovanej v malej, príjemne prenosnej odopínateľnej brašne na prednom rámu bicykla, si môžete ako voliteľné príslušenstvo dopriať priestornejšiu brašnu, ktorá okrem miesta pre batériu ponúka ďalší priestor pre prepravu vecí dennej potreby (kapacita 20 L).

E-Brompton môžete objednať v dvoch farebných proevedeniach - bielačierna (nie je možné konfigurovať v ľubovoľnej farebnej škále ako klasický Brompton).

POZOR DOSTUPNOSŤ PRODUKTU VIĎ INFO NIŽŠIE!

Plánovaná fáze uvoľnenia produktu na svetový trh:

Jar 2018 - Uvoľnenie do predaja iba pre rezidentov Veľkej Británie (iba na základe poradovníka a rezervácie s uhradenou zálohou).

Prelom 2018/2019 - Postupné uvoľňovanie do predaja na európske trhy.

Žiaľ nie sme v tejto fázi schopní presne potvrdiť termín, kedy budeme schopní naskladniť prvé kusy pre český a slovenský trh. Každopádne vďaka veľkém celosvetovému záujmu počítáme s prvou dodávkou skôr v obmedzenom množstve, teda pokiaľ si prajete býť medzi prvými kdo sa bude tešiť z tohoto unikátneho produktu, doporučujeme vykonať predbežnú rezerváciu na e-mail: info@anglickalegenda.sk. Prednostne budú vybavované objednávky s uhradenou zálohou (€200).

Poznámka: z dôvodu komplexnejšieho inžinierskeho riešenia, legislatívy a modifikácii mnohých častí na bicykli BROMPTON nie je a nebude možné objednávať iba samostatnú elektrifikačnú sadu! Predaj e-BROMPTON bude možný iba prostredníctvom certifikovaných predajcov. V roku 2018-2019 však iba v sieti CYKLOŠPECIALÍT v ČR a SR.

Kompletné špecifikácie e-Bromptonu:

Bike  Information
Wheel size 16" (349mm)
Folded dimensions 585mm high x 565mm long x 270mm wide (23" x 22.2" x 10.6").
Handlebar type M type (1015mm)
Rear frame L type (mudguard)
Colours Gloss black or Gloss white
Gears 2-speed or 6-speed
Seat posts
  • Standard - adequate for an inside leg measurement up to 33"
  • Extended - 60mm / 2.5" longer than the standard option
  • Telescopic - designed for an inside leg greater than 35"
Weight: bike without battery
  • 2-speed: 13.7kg (16.6kg total with battery)
  • 6-speed: 14.4kg (17.3kg total with battery)
Weight: battery & small bag 2.9kg
Lights 20 Lux Busch & Müller LYT
Max. load 107kg (incl. luggage)
Brakes Dual pivot brakes
   
Luggage  
Small bag (included) 1.5 litres 
Large bag (optional accessory) 20 litres - additional £130
   
Charger  
Standard charger (included) 2A charger (80% charge in 3-3.5 hours, 100% in 4-5 hours)
Fast charger (optional accessory) 4A charger (80% charge in 1.5-2 hours, 100% in 2.5-3 hours) - additional £115
   
Battery  
Voltage 36V
Capacity 8.55Ah
Energy density 300Wh
Range 25-50 miles / 40-80km (dependent on rider and environmental factors)
USB port to charge portable devices 5V 1.5A
Integrated HMI LED display
Weight 2.2kg
   
Assistance  
Assistance modes 4 (0-1-2-3)
Sensors Contactless bottom bracket torque and cadence sensor
   
Motor  
Type Brushless DC front motor
Nominal output power 250W
Cut off speed 15.5mph / 25kmh
Freewheel Very low resistance when riding without assistance
   
Warranty on electrical parts 2 years
   
Certifications EN15194
Battery: UN38.3, EN62133
   
App iPhone app