Zľava na WOOM 5% - platí len do 2.4.2024  -- Dôležité informácie: Ako uplatniť zľavu?

Ako naučiť dieťa jazde na bicykli?

12.11.2010

Jazdiť na bicykli chce vedieť každé dieťa. Aj keď to na prvý pohľad vypadá, že ide o jednoduchú zručnosť, rozhodne je to veľká drina. Chce to obrniť sa trpezlivosťou. Kým si dieťa osvojí niekoľko podstatných zručností (ako je rovnováha, odhadovanie skutočnej vzdialenosti pri riadení, šľapaní a brzdení), nespočetnekrát spadne z bicykla. Pritom si môže natĺcť zadné partie, odniesť si pár škrabancov, alebo pomliaždenín. Kvôli väčšej bezpečnosti by každé dieťa malo mať pri tejto aktivite ochranné prvky ako prilbu a rukavice.

Mnoho odborníkov doporučuje dieťaťu zaobstarať najprv odrážadlo. Na tomto vozítku dieťa pohodlne sedí a nohami ho uvádza do pohybu. Tento druh vozítka je vhodný pre najmenšie deti, približne od 1,5 roka. Tieto deti ešte nepotrebujú udržovať rovnováhu pri jazde. Na odrážadle sa však naučia perfektne riadiť, zatáčať a odhadovať vzdialenosť. V našej ponuke nájdete hneď niekoľko modelov odrážadiel od rônych značiek, všetko zaručene odľahčené odrážadlá.

dětské odrážedlo Early Rider CLASSIC


Dieťa by sa malo samo vedieť posadiť na odrážadlo a bezpečne dosiahnuť nohami na zem. Teraz už môže začať trénovať rovnováhu. Potom v určitý deň dieťa dostane od rodičov ozajstný bicykel z ktorého je veľmi nadšené. So zvládnutou rovnováhou z predchodzieho odrážadla, sú začiatky bicyklovania jednoduchšie. Zároveň dieťa už má skúsenosť s dvojkolesovým "strojom".

Dětské lehké kolo FROG 62

Takéto trénovanie na bicykli by byť zábavné. Rodičia by mali vystihnúť vhodnú dobu, kedy nie je dieťa unavené a je schopné sa na jazdu sústrediť. Mladšie deti môžu na bicykli stráviť niekoľko minút, postupne sa doba zvyšuje.